021-132 139 hej@seniorproffsen.se

Residens Mälaren fick nationell uppmärksamhet den 31 mars när riksdagsmannen och Centerpartiets 1:e vice ordförande Anders W. Jonsson kom på besök. Anledningen var att man ville se och höra om konceptboendet och hur det fungerar på Residens Mälaren.  

Deltog i besöket gjorde även centerns lokala kommunalråd Lars Kallsäby, den politiske sekreteraren Magnus Nystedt samt några boende. Marie Björkholm som förutom att vara VD och ägare till SeniorProffsen även varit initiativtagare till Residens Mälaren höll i dagens besök och berättade om bakgrunden, syftet och verksamheten på Residens Mälaren.

Efter en kort introduktion följde en rundvandring i huset där man besökte allmänna ytor, gym och spa, samt ett par privata lägenheter.

Anders W. Jonsson är barnläkare och sitter i riksdagens socialutskott och har bland annat företagande och sjukvård som främsta politiska intressen. Han var både intresserad och imponerad av Residens Mälaren. Anders framhöll vikten av att ge äldre större inflytande över sina liv och sitt boende, och såg Residens Mälaren som ett mycket bra exempel på detta.

Lars Kallsäby nämnde att bostadsmarknaden står inför nya utmaningar där koncept- och livsstilsboenden blir alltmer populära. Residens Mälarens koncept med äganderätter för alla åldrar men främst riktat till äldre är en typ av boende som kommer allt mer.  – På Residens Mälaren har de gjort mycket rätt och skapat en boendemiljö som jag tror skulle kunna replikeras till många andra städer runt om i Sverige.

Besöket avslutades med en fin lunch på restaurang Zeyton i huset.

Dela detta

Share this post with your friends!