021-132 139 hej@seniorproffsen.se

Att arbeta med och för SeniorProffsen kan innebära många saker. En viktig uppgift är att nätverka, träffa nya människor och berätta sin historia. Detta gjorde SeniorProffsens VD Marie Björkholm under en Winnet-lunch i slutet på januari 2017. 

Marie berättade sin historia på Residens Mälaren under en lunch för en grupp medlemmar i Winnet. Föreläsningen hade titeln Visioner Verkliga i Vardagen, och handlade om hur Marie förverkligade sin idé om hur vi alla borde ha det när vi blir äldre. Under större delen av sitt yrkesliv har Marie arbetat med äldre, och Marie har under åren samlat på sig kunskaper och erfarenheter som togs tillvara när konceptet Residens Mälaren skapades.

 

Residens Mälaren

Marie berättade bland annat om sitt stora projekt Demensvård i förändring i Sala kommun. Hon kunde ta kunskaper, idéer och även kontakter därifrån när hon senare blev entreprenör och konceptskapare till det som idag är Residens Mälaren.

För det var ju en gång bara en idé i nattduksbordet, men med ett brinnande engagemang, goda kontakter och hårt arbete så byggdes Residens Mälaren. ”Min idé var ett boende som jag vill ha när jag blir gammal. Ett boende med omtanke, service och guldkant, och som jag inte ska behöva flytta ifrån om jag inte ville på grund av fysiska skäl”.

Residens Mälaren stod klart 2012 med 47 lägenheter. Här finns gemensamhetsutrymmen, gym och spa, restaurang, reception, ett ”vardagsrum”, och ett antal entreprenörer som både servar de boende och kunder utifrån. En av dessa entreprenörer är SeniorProffsen som bland annat sköter receptionen, städar de allmänna ytorna och hjälper både boende och kunder utifrån med en mängd olika tjänster.

 

Eldsjäl

Att Marie brinner för äldrefrågor undgick ingen under föreläsningen. Maries vision handlar om hur Marie själv vill ha det, och hur hon tycker alla är värda att ha det på äldre dagar. Ska man tvingas flytta in till ett boende med personal som aldrig har tid när olika sjukdomar gör det svårt att klara sig själv? Verklig trygghet måste man själv vara med och skapa. Vi som kan ta ansvar och har kunskapen om att det allmänna inte har tillräckliga resurser, bör se om vårt liv när vi börjar bli äldre. Det är viktigt att de allmänna pengarna räcker till dem som bäst behöver det.

Maries koncept Residens Mälaren är ett svar på dessa frågeställningar. Residens Mälaren är en vision som blev verklighet och som borde finnas på många fler platser.

Dela detta

Share this post with your friends!