Gott humör i alla väder

Att arbeta som hantverksansvarig på SeniorProffsen är inte alltid helt enkelt. Som tur är trivs Lars Persson med att ha många bollar i luften. 

Lars Persson är ansvarig för hantverk, fastighets- och trädgårdsskötsel på SeniorProffsen. Det innebär att väldigt många jobb går genom honom. Lars träffar och pratar med kunder, funderar och räknar på hur varje uppdrag ska lösas, beställer material, planerar arbetena med sina seniorer och är ofta ute själv och arbetar. Trots att telefonen ringer ständigt, tappar Lars aldrig sitt goda humör. – Visst kan det vara lite stressigt ibland, men det mesta brukar lösa sig. Och jag trivs med att ha fullt upp.

Problemlösning

Lars har arbetat åt SeniorProffsen sedan 2011, och under den tiden har uppdragen stadigt ökat. Framförallt har efterfrågan inom fastighetsskötsel och trädgård blivit allt högre.  – Hantverksjobb är svårare då förutsättningarna alltid skiftar, berättar Lars. En kund kan ringa och fråga vad det kostar att tapetsera ett rum, men det går inte att säga förrän man varit och tittat hur det ser ut, underlaget, vilka material ska användas, hur det ska göras.  Det är mycket problemlösning men det gillar jag.

Rätt från början

Som tur är har Lars både lång och bred erfarenhet. Lars är från början utbildad golvläggare och har även drivit företag i den branschen, både i Västerås och i Eskilstuna. Han har också arbetat brett inom hantverk, är utbildad inom kakel och klinker, och har byggt flera hus från grunden. – Man lär sig mycket genom att arbeta och vara nyfiken, säger Lars. Från golvläggningen har jag t ex lärt mig hur viktigt det är med grundarbetet, att göra rätt och rakt från början. Sen försöker jag att inte krångla till det så mycket.

  • Humor 80% 80%
  • Fingrar i behåll 90% 90%
  • Erfarenhet 87% 87%