”Med en bra dialog brukar resultatet blir bra”

Margareta Karlsson arbetade på en mötesplats inom den kommunala äldreomsorgen, men neddragningar gjorde att hon blev omplacerad. – Jag blev erbjuden en heltidstjänst på ett gruppboende, men det kändes för tungt, så jag sade upp mig. Nu har jag börjat arbeta åt SeniorProffsen, samtidigt som jag driver ett företag där jag håller på med hobbyarbeten och säljer gardintyger och linnedukar på olika marknader tillsammans med min man. 

Margareta beskriver sig själv som en glad människa, som gärna träffar folk och som vill göra ett bra jobb. Hon trivs med att träffa och prata med kunder, både i sin firma och hos SeniorProffsen. På SeniorProffsen har Margareta några fasta kunder på abonnemang, och hoppar gärna även in extra när det behövs. Margareta har till exempel ett par med ett omtanke-abonnemang vill gärna ha tryggheten med samma person som kommer. – De är tacksamma och glada när vi kommer, och vi får även arbeta med deras trädgård ibland. Man får en relation och tar kunderna tills ens hjärta, så är det ju.

Margareta har fyllt 61 år, och hoppas kunna arbeta mer firman framöver, även om det varit lite trögt i år. Det är också mycket arbete på helger att åka runt på olika marknader och mässor. Ursprungligen kommer hon från Västergötland vid Hornborgasjön, och har en dotter och sin mor kvar hemma, men bott i Västerås sedan 1994. Margareta menar att det känns bra att jobba åt SeniorProffsen, hon trivs med friheten i arbetet och att kunna bestämma mycket själv. För Margareta hänger arbetsglädjen ihop med friheten och att det inte finns något tvång – självständighet ger arbetsglädje. Samtidigt som man naturligtvis har ett ansvar gentemot firman.

– Jag vill göra ett bra jobb, och i början med nya kunder kan man bli lite osäker, men får man bara chansen till en dialog, så brukar det bli bra. Man lär sig hur kunderna vill ha det. Göra bra jobb åt nöjda kunder – det tror jag är den bästa reklamen för företaget.

– Margareta är på flera sätt en typisk senior hos SeniorProffsen – självständig, social och vill göra ett bra jobb, säger VD Marie Pettersson. Hon har egen firma och förstår företagande, och är lojal mot kunder och vårt företag, sådana seniorer arbetar vi gärna med!

  • Arbetssam 90% 90%
  • Ödmjukhet 90% 90%
  • Erfarenhet 87% 87%