Omskriven i Kommun & Näringsliv

 

I decembernumret av affärstidningen Kommun & Näringsliv finns en artikel med SeniorProffsen (och Residens Mälaren). Marie blev intervjuad och fick berätta om sin idé och sitt arbete med SeniorProffsen. Detta år – 2023 – har SeniorProffsen varit verksamt i 15 år!

– Jag startade SeniorProffsen då jag såg en möjlighet att göra något åt åldersdiskrimineringen och samtidigt komma åt den outnyttjade kompetensen och arbetsglädjen som finns hos äldre, säger Marie.

 

SeniorProffsen och Residens Mälaren

Artikeln i tidningen handlar inte bara om SeniorProffsen utan också om Residens Mälaren som är Maries förverkligade vision om hur hon vill leva när hon blir äldre. Residens Mälaren på Lillåudden i Västerås stod klart 2012 och består av 47 ägarlägenheter och en bottenvåning med bibliotek, konferensrum, kontors/behandlingsrum, gym och spa m m. Huset är inte bara till för de som bor här, som extern kan man t ex köpa ett hel- eller halvårskort till gym/spa. Här finns även möjligheter till att hyra konferensrum för upp till 50 personer, något som flera bostadsrättföreningar i närheten brukar utnyttja. Dessutom finns i huset entreprenörer inom friskvård, massörer, naprapater, läkare, fysioterapeut, fotvård m m. Och en trevlig restaurang – välkommen hit.

Här kan du läsa artikeln i pdf-format.